Page content

article content

Meer zwerfvuil in Lingewaard

Er komen steeds meer meldingen van zwerfvuil binnen bij de Gemeente Lingewaard. De gemeente, maar ook inwoners trekken aan de bel. Wie gesnapt wordt op vervuilen wacht een boete.

Redactie Ik hou van Lingewaard - MH 2018-06-07  - Foto: The Lousy Photography

Vorig jaar kwamen er bij de gemeente Lingewaard in de eerste 5 maanden van het jaar 146 meldingen binnen. Dit jaar zijn dat in dezelfde periode, al 232 meldingen. Een forse toename die toegeschreven wordt aan feit dat er meer aandacht is voor zwerfafval. Zwerfafval kan onder andere via de website van de Gemeente Lingewaard gemeld worden.

Boete

Wie rommel op straat of in de natuur weggooit, riskeert een boete. Deze kan variƫren van 95 euro voor het afval plaatsen naast een ondergrondse afvalcontainer tot 380 euro boete voor afvaltoeristen in het buitengebied vervuilen. Er werd zowel in 2017 als in 2018 slechts eenmaal chemisch drugsafval gevonden in Lingewaard. Er is een gespecialiseerd bedrijf die dat opruimt, waarbij een gedeelte van de kosten door de provincie vergoed wordt. Lingewaard zelf heeft voor het aanpakken van zwerfafval een budget van 54.000 euro per jaar beschikbaar.

Burgerinitiatieven

De gemeente Lingewaard faciliteert verschillende projecten om het zwerfafval tegen te gaan. Zo is er in Angeren een jutbak in gebruik genomen. Ook zijn er regelmatig vrijwilligers actief die de uiterwaarden een opruim beurt geven. In Huissen komt binnenkort een zwerfafvalbrigade die de wijken wil gaan schoonhouden.

MEER NIEUWS? KLIK HIER!

Comment Section

0 reacties op “Meer zwerfvuil in Lingewaard

Plaats een reactie


*