Page content

article content

Slag om Doornenburg

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli maakt Doornenburg zich op voor een groots gevecht tussen ridders van Doornenburg en Vikingen.

Redactie Ik hou van Lingewaard - 
MH 2018-06-29 - Foto's: The Lousy Photography

Middeleeuws

De Slag om Doornenburg vindt plaats op Kasteel Doornenburg en staat 2 dagen lang in het teken van activiteiten in middeleeuwse sferen. Er zijn onder meer twee Vikingboten, boogschutters, zwaardvechters en ridders te paard. Er zullen ruim 300 Vikingen arriveren en er zijn ridders van Doornenburg. Maar er zijn ook muzikanten op het festivalterrein, verhalenvertellers, kinderen kunnen leren boogschieten en op het veld is een middeleeuwse markt. U kunt er oude ambachten zien, er zijn zwaardvechtdemonstraties en er is uitleg over middeleeuwse wapens.

Veldslag

Gedurende de dag zullen er zo af en toe strubbelingen zijn tussen de ridders en de Vikingen en dat zal uiteindelijk leiden tot de grote veldslag om Kasteel Doornenburg. De Vikingen zullen komen aanvaren in hun mooie Vikingboot via de Linge, die pal naast Kasteel Doornenburg ligt. De ridders van Doornenburg zullen natuurlijk hun kasteel verdedigen. Wie zal er gaan winnen? De Vikingen of de ridders van Doornenburg? Kom kijken en maak het mee!

 

MEER NIEUWS? KLIK HIER!

Comment Section

0 reacties op “Slag om Doornenburg

Plaats een reactie


*