Page content

article content

Vanaf zondag geen geld meer in de bus!

Het is een bewogen week vanaf zondag. Want naast de staking gaat ook nog eens het geld uit de bus. Hierdoor kun je alleen met pin, creditcard of je OV-kaart kunnen gebruiken. De reden dat het geld uit de bus verdwijnt heeft met de veiligheid van de chauffeur te maken. Maar of het er gezelliger op wordt in de bus blijft nog even de vraag.

Redactie Ik hou van Lingewaard - MV 2018-06-24 - Foto: Flickr

Arriva, Breng & Syntus

Zowel bij de busmaatschappij Arriva en Syntus gaat het contant geld uit de bus! Dit zal al vanaf zondag 24 juni gebeuren. Busmaatschappij Breng zal dit een weekje uitstellen en pas vanaf 1 juli het invoeren. Mensen zonder OV chipkaart kunnen een ticket kopen via de pinautomaat of creditcard.

Gedoe met pin

Ondanks dat het handig lijkt zit er nog wel een hoop problemen met de pinautomaat. Volgens een flink aantal chauffeurs werkt de automaat erg vertragend. Als er meerdere mensen moeten pinnen, loopt een chauffeur behoorlijk wat vertraging op. Met pinnen ben je bijna een minuut bezig. Veel chauffeurs hebben aangegeven dat bij meerdere pin transacties ze kiezen om een grote groep door te laten gaan. Hierdoor loopt de busmaatschappij financiƫle schade op.

 

MEER NIEUWS? KLIK HIER!

Comment Section

0 reacties op “Vanaf zondag geen geld meer in de bus!

Plaats een reactie


*